Robert Duizend

Robert Duizend

Robert is redacteur/nieuwslezer bij het ANP, RTL en BNR geweest alvorens hij zijn passie achterna ging: treinmachinist. Al meer dan een decennium doet hij dit met evenveel passie als het geven van gastlessen die hij met toestemming van de NS onder werktijd geeft door heel Nederland.

11:45 - 12:45

Na de Oorlog: Robert Duizend vertelt zijn familieverhaal en over het ontstaan van Na de Oorlog.

In deze workshop geeft Deborah Lens een korte inleiding over het ontstaan van Na de Oorlog. Daarna volgt het verhaal van Robert Duizend en is er gelegenheid tot het stellen van vragen aan Robert en Deborah.

”Hoe kun je zo gek zijn op treinen na alles wat je in de oorlog hebt meegemaakt?” Dat werd de vader van Robert nog wel eens gevraagd, nadat hij met de trein naar Kamp Westerbork en vandaar naar concentratiekamp Bergen-Belsen was gedeporteerd. Om tenslotte ook het laatste transport van de nazi’s, dat strandde bij Tröbitz, te overleven.

Robert vertelt ook over zijn moeder, die de eerste jaren van de oorlog is ondergedoken, maar later de moed had om als verpleegster met een vals diploma in een ziekenhuis te gaan werken dat onder leiding van de nazi’s stond.

Op de viool van zijn vader speelt en vertelt Robert het spannende, maar ook tragische verhaal van zijn ouders die de Holocaust hebben overleefd.

Scroll naar boven