speaker-photo

NACHSHON RODRIGUES PEREIRA

Nachshon Rodrigues Pereira MA (36) is oprichter en leider van de jonge Joodse community Bendigamos. Daarnaast is hij onder andere onderwijscoƶrdinator van het Joodse Seminarium en gemeenteraadslid in Amstelveen. Al ruim 20 jaar leidt hij diensten in de synagoge, geeft hij Joodse lessen en bouwt hij mee aan een gezonde en vrolijke Joodse gemeenschap. Van 2003 tot en met 2015 was hij de officiƫle voorzanger in de Portugese Snoge. In 2015 startte hij Bendigamos, dat in korte tijd uitgroeide tot een van de grootste en jongste Joodse communities in Nederland. Bendigamos staat tevens bekend als een laagdrempelige, warme en verwelkomende gemeenschap.

Terug naar programma/Back to programme

14:45-15:45 Extra (8)

Thema 5 - Verleden en toekomst van Joodse identiteit / Past and future of Jewish identity

Het geheim van Bendigamos en de toekomst van Joods Nederland (NL)

In deze vrolijke en optimistische presentatie word je eerst meegenomen in het geheim achter de snelle groei van de Bendigamos community. Hoe zijn we begonnen, hoe betrek je (jonge) nieuwe bezoekers, wat zijn de belangrijkste tips en tricks om een community succesvol op te bouwen in de 21ste eeuw?
In de presentatie wordt eveneens stil gestaan bij de belangrijkste uitdagingen van Joods Nederland in deze tijd. Waar lopen we als Joods Nederland tegenaan en hoe verzekeren we onszelf van een prachtige toekomst?
Uiteraard met mogelijkheid tot het stellen van vragen na afloop.