Julia van der Krieke

Julia van der Krieke

Julia van der Krieke is postdoctoraal onderzoeker Joodse studies aan de Universiteit van Amsterdam. Ze leidt momenteel het project De Joodse stad, Vlooienburg en Uilenburg, ontwikkeld door prof. dr. Bart Wallet in samenwerking met het Joods Cultureel Kwartier en de gemeente Amsterdam. Het project heeft tot doel om de lange Joodse geschiedenis van Amsterdam, specifiek van de buurten Vlooienburg en Uilenburg, uit te lichten en over te brengen op een lokaal publiek via (kunst)projecten, evenementen, een podcastserie en digitale platforms. Daarnaast rondt Julia haar proefschrift af over de rechtspositie van de eerste Joodse gemeenschap van Amsterdam (1590-1640) en is ze in januari jl. begonnen als junior curator bij het Joods Cultureel Kwartier.

11:45 - 12:45

Achter de schermen bij "De Joodse stad, Vlooienburg en Uilenburg", een samenwerkingsproject tussen de UvA, het Joods Cultureel Kwartier en de gemeente Amsterdam.

In deze presentatie zal Julia van der Krieke een kijkje geven achter de schermen van het pilotproject De Joodse stad, Vlooienburg en Uilenburg. Ze zal voorbeelden geven van de verschillende lopende en reeds afgesloten projecten en daarmee handvatten bieden voor hen die zich ook (willen) inzetten voor het behoud van Joods erfgoed en het overbrengen van kennis over het Jodendom, Joodse (stads)geschiedenis en de geschiedenis van de Amsterdamse binnenstad.

Scroll naar boven