Eden Goldberg

Eden Goldberg

Mijn naam is Eden Goldberg, ik ben visueel antropoloog, documentaire researcher en regisseur. Ik combineer audiovisuele media en wetenschap in mijn werk omdat ik zowel een emotionele als een rationele benadering relevant vind om de menselijke ervaring te begrijpen. De afgelopen jaren ben ik mij gaan verdiepen in mijn Joodse identiteit omdat ik me altijd Joods voelde, maar niet zo goed kon vertellen wat dat betekende. Zonder een religieuze of traditionele invulling in mijn opgroeien, bleef mijn Joods zijn iets ongrijpbaars, een verbondenheid met de geschiedenis van mijn familie, nieuwsgierigheid naar Israel, altijd inschatten of ik mijn Joods zijn prijsgeef, en de jaarlijkse Shana Tova Whats appjes in de familie app.

Afgelopen jaar heb ik mijn master onderzoek toegewijd aan een film project waarbij ik opzoek ben gegaan naar Joodse identiteit en gemeenschap, met familie en leeftijdsgenoten, om over en voorbij onze geschiedenis te leren en samen een Joodse toekomst vorm te geven.

13:30 - 14:30

De moeder van mijn moeder is Joods, een film van Eden Goldberg - Joods, in relatie tot het verleden en de toekomst.

Wij zullen samen de film De moeder van mijn moeder is Joods (32min) bekijken. Daarna is er ruimte voor een nagesprek. Alle vragen en opmerkingen zijn welkom. Wat roept de film bij u op? Herkent u dingen, of juist helemaal niet?

Het lijkt me bijzonder om mijn film als leidraad te nemen voor een gesprek over wat Joods zijn voor ons betekent.

Scroll naar boven