Avi Lev

Avi Lev

Avi Lev werd geboren als Adam Lew in een dorp in het zuiden van Polen. In 1959 emigreerde hij met zijn vader naar Israël, waar hij opgroeide in kibboets Ein Harod Meuhad. Na schooltijd kreeg hij schilderles in het nabijgelegen kunstencentrum in Mizra. Na zijn militaire dienst maakte Lev een studiereis van drie jaar door Europa en Azië. Tijdens zijn verblijf in Nederland leerde hij bij Artibus etstechnieken van Kees de Kort. Terug in Israël studeerde hij aan de Bezalel Academy of Art and Design in Jeruzalem. In 1983 vestigde hij zich in Nederland.

Avi is een vaste medewerker van de krant Levend Joods Geloof van de Liberaal Joodse Gemeente. Hij woont en werkt in Delft, exposeert geregeld tijdens de Delftse atelierroute, de Salon van Delft en andere groepsexposities, en geeft teken- en schilderlessen. In zowel Nederland als Israël won hij verscheidene prijzen, waaronder Nachum Gutman for Youth, Keren America Israel, en Keren Sharett van de America-Israel Cultural Foundation.

13:30 - 14:30

Tekenworkshop Joodse symboliek

Onder leiding van artistieke duizendpoot Avi ga je aan de slag met verschillende materialen. Hij begeleidt je bij het tekenen en kalligraferen van Joodse symbolen, zoals kandelaars, Hebreeuwse letters ... of neem je eigen voorbeeld mee!
Blijf een uur, of blijf twee uur. Alles is mogelijk :-)

14:45 - 15:45

Tekenworkshop Joodse symboliek

Onder leiding van artistieke duizendpoot Avi ga je aan de slag met verschillende materialen. Hij begeleidt je bij het tekenen en kalligraferen etc. van Joodse symbolen, zoals kandelaars, Hebreeuwse letters ... of neem je eigen voorbeeld mee!
Blijf een uur, of blijf twee uur. Alles is mogelijk :-)

Scroll naar boven